Home » Diensten » Verzuimmanagement

Voorkomen en verminderen van verzuim bij rouw en verlies

Snel en duidelijk antwoord op al je verzuimvragen.

Ik richt mij specifiek op verzuim bij rouw en verlies. Natuurlijk, ik heb de opleiding en ervaring hiervoor, maar vooral omdat ik spreek als ervaringsdeskundige is het zo waardevol (meer over mij). Want hoe kun je iemand de weg wijzen op een plek waar je zelf nog nooit bent geweest? Ik richt me met name op het psychosociale aspect bij verzuim door groot verdriet.

Preventie
Ik kan je helpen in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • hoe kom je tot alternatieven voor ziekmelden bij rouw en verlies?
  • hoe voorkom je dat je het contact met medewerkers verliest die iets ergs hebben meegemaakt?
  • hoe voorkom je dat medewerkers afhaken door de nare life events die hen zijn overkomen?

De drempel over
Veel mensen kennen het: een collega overkomt iets ergs in zijn of haar privéleven. Het is dan vaak spannend en moeilijk tegelijk om contact te zoeken. De emotionele drempel is gewoon te hoog.

Ik begeleid zowel de omgeving van iemand die iets ergs is overkomen als de persoon zelf. Uit eigen ervaring weet ik dat geen contact in zo’n situatie nog erger is dan wel contact. Ook al is dat contact nog zo ongemakkelijk. Toch is het ook bij wel contact onderhouden soms erg lastig. Voor beide partijen. Terwijl jullie het allebei vaak wel belangrijk vinden. Dat zowel werkgevers als werknemers dit zo lastig vinden is niet raar. Want zeg het maar:

● Wat kun je wel bespreken?
● Waar kun je wel naar vragen?
● En wat is juist beter om even niet te doen?

Kunnen we het er over hebben?
Als je een kind krijgt heb je recht op zwangerschapsverlof. Maar als je iemand verliest dan is er niets in de CAO geregeld. Er is geen rouwverlof. Raar natuurlijk. Geef iemand onbetaald verlof of zorgverlof of hoe je het dan ook noemt. Maar noem het niet ziek. Want die persoon is niet ziek. Of maak samen in goed contact en goed overleg afspraken. Hoe je ermee omgaat is maatwerk. En dat is precies waarmee ik jullie ondersteun. Ik kan je hierbij helpen. Ook als systemisch coach.

Waarom is dit belangrijk?
Als het probleem zich aankondigt dan wil het gezien worden. Doe je dat niet, dan wordt het groter en ontstaat er nog langer verzuim met misschien zelfs uitval. Vanaf het begin moet je het contact in stand houden.

Kennismaken?
Naast het feit dat ik over de nodige kennis en ervaring beschik is natuurlijk ook belangrijk of de klik er is. Daarom, bel of mail me nu. Dat is al de eerste stap naar een lager verzuim.

Zullen we kennismaken?

Wil je hulp bij het vlottrekken van je loopbaan, meer werkplezier en resultaat in je team of werken aan het ziekteverzuim? Dan is een vrijblijvend persoonlijk gesprek al de eerste stap!

Call Now Button