Home » Over mij

Over mij

Ik help jou of je team verder waar je bent vastgelopen.

Waarom ik jou of je team weer van dromen naar doen kan helpen?

Ik vind het coachen van mensen het mooiste beroep in de wereld. Ik kan mijn eigen rijkdom aan kennis en ervaring doorgeven aan anderen. Hieronder lees je wat ik daarmee bedoel.

Gepokt en gemazeld in de zorg

Meer dan vijfendertig jaar werkte ik in de zorg waarvan dertig jaar als leidinggevende. Maar ik ben gestart als verzorgende. Ik heb dus ‘met mijn voeten in het bluswater’ gestaan. In al die jaren stonden mensen centraal. Ik heb ervaren dat ik veel kan betekenen voor andere mensen. Ik had een coachende stijl van leidinggeven. Ook heb ik ervaring als interim leidinggevende. Ik heb met name ervaring in specifieke doelgroepen zoals bewoners met NAH, Huntington, jonge mensen met dementie, psychogeriatrie en gerontopsychiatrie.

Zelf maakte ik een loopbaanswitch
Het duurde tot mijn 56ste voordat ik sprong naar het zelfstandig ondernemerschap als coach. Dat was voor mij een stap van dromen naar doen. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe het voelt om een doorbraak te creëren. Ik wil je inspireren ook de stap van dromen naar doen te zetten. Hoe die stap er ook uitziet.

Kundig

Mijn opleidingsachtergrond is Management in de Zorg (HBO Bachelor, specialisatie verandermanagement), Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), systemisch werk (Bert Hellingerinstituut) en loopbaan- en Discovercoaching (NOPCO gecertificeerd) en een enorm schokkende levenservaring. Ik ben geboren in 1965. Alleen al door mijn leeftijd en werkervaring heb ik veel randjes van het leven verkend. Deze kennis en ervaring geven diepgang in ons contact. Dat leer je niet op school. Je hebt met mij een gids die al op veel plekken in het leven is geweest.

Wie ben je echt?
Er wordt zoveel bepaald door je opleiding, de baan waar je nu zit of waar je uitkomt, je hypotheek… en ga zo maar door. Natuurlijk ben je wie je bent, maar als ik jou daar met een andere blik naar kan laten kijken, dan ontdek je waarom het soms schuurt met je verlangens.

Frisse blik naar jezelf
Met een frisse blik naar jezelf kijken is gewoon iets wat je vaak verliest als je ouder wordt en er bepaalde dingen van je worden verwacht. En soms loop je dan vast. In je werk of als team. Of ben je zomaar ineens op zoek naar je talenten. Maar maak jij je los van die verwachtingen, dan kun je je nog steeds voelen als het vrije kind met de verkleedkist. Als je hart openstaat voor nieuwe mogelijkheden, vallen je kleine dingen op die kunnen leiden tot een enorme ontdekking.

Een fijner leven op je werk en thuis

Daar doe je het toch voor: je leven beter maken? Je hoopt dat als je springt, je ergens landt op een plek waar je gelukkiger bent. Soms kneus je bij zo’n sprong je enkel of je ziel. Maar alleen dat beetje vliegen tijdens het springen is al vrijheid. Stukje bij beetje help ik jou je vleugels uit te slaan. Want je moet het toch echt doen in dit ene leven dat je gegeven is. Gaan, stoppen met dromen en gewoon doen.

Ervaringsdeskundig
Soms zijn er veranderingen die je keihard raken. Beslist het lot. Zo heb ik zelf moeten ervaren dat verandering soms geen keuze is. Op een moment in mijn leven besloot het lot dat alles anders zou worden. Het was het moment waarop mijn zorgvuldig ingerichte leven abrupt stopte. Ik, mijn gezin, wij sprongen niet zelf, maar werden geduwd.

Alsof ik al mijn botten brak
Onze dochter en zus van onze zoon werd ernstig ziek. Na twee jaar leven tussen hoop en vrees overleed ze. We werden gelanceerd in een leven zonder toekomst haast. Deze ervaring heeft mij leren voelen waar het in essentie in het leven om gaat. En dat gaat veel verder dan een functie. Mensen identificeren zich snel met hun functie. Maar wie ben jij nu eigenlijk echt?

Ieder mens is op zoek naar geluk. Voor zichzelf, voor anderen
Zingeving aan het leven gaat veel dieper dan alleen een leuke functie. Het gaat erom dat je heel bewust de juiste keuzes maakt. En dat is wat ik je zo gun, dat je hart open gaat. Echt, het kan. Dit ‘life event’ heeft mij helpen ontdekken waar mijn kwaliteiten liggen. Ook jij hebt levenslijnen. Ik werk er graag mee, want je verleden wijst je soms de weg in de toekomst.

De oppepper om met frisse moed je toekomst in te gaan
Ik zie je staan. Ik luister. Met Aandacht. Met de hoofdletter A van Anja. Ik houd je een spiegel voor. Stel vragen en help je jouw potentie en talenten te ontdekken. Zodat je eindelijk kunt bereiken wat al lang in je zit. Onze gesprekken kunnen leiden tot fenomenale groei en inzichten. Om moedige keuzes te maken.

Mag ik je helpen?
Met een rugzak vol gereedschap wil ik jou of je team helpen. Soms wat confronterend misschien, maar altijd effectief. We gaan natuurlijk pas met elkaar in zee na een vrijblijvende kennismaking. Klikt het niet dan betaal je niets.

Zullen we kennismaken?

Wil je hulp bij het vlottrekken van je loopbaan, meer werkplezier en resultaat in je team of werken aan het ziekteverzuim? Dan is een vrijblijvend persoonlijk gesprek al de eerste stap!

Call Now Button